Инициативата RotaRun –  бягане с кауза, за пръв път ще

...
Инициативата RotaRun –  бягане с кауза, за пръв път ще
Коментари Харесай

Бягане с кауза на Гребната

Инициативата RotaRun –  тичане с идея, за пръв път ще се организира в Пловдив на 30 април от 11:00 ч. на Гребна база.

Тичането е един от най-ефективните и известни способи за спортувaне, а спортът е страхотна опция да загърбим всичките си отговорности,  а когато това наслаждение върви ръка за ръка с добра идея, то тогава може да сте сигурни, че ще си прекарате един доста занимателен и потребен почивен ден.

RotaRun е тазгодишната самодейност на Ротаракт клубовете в България, която ще се организира редом в още 6 български града – София, Велико Търново, Добрич, Дупница, Банско, Кърджали  и е обвързвана със стимулиране на деен метод на живот, комбинирана с осведомителна акция по отношение на Българския указател за евентуални донори на стволови кафези.

Стволовите кафези са аварийни кафези, които се задействат в избрани обстановки и могат да заменят функционалностите на други кафези в човешкия организъм, като спомагат за превъзмогването на разнообразни болести като левкемия, лимфом и други. Стволовите кафези могат да се извличат от периферната венозна кръв, кръвта от ембрионална пъпна шнур или посредством костния мозък.

Най-съвременният способ за подаяние на стволови кафези от периферна венозна кръв е процедура, сходна на тази за кръводаряване.

Даряването на стволови кафези не е рисково за донора, тъй като клетките се регенерират сполучливо по-късно.

За да се включи искащ в регистъра, би трябвало да се вземе проба от устната лигавица или кръвна проба, и да се попълни заявление.

Това ще може да се случи в границите на събитието, в домашни условия при авансово взет сет за проба или когато и да е в Клиниката по клинична имунология с банка за стволови кафези УМБАЛ „ Александровска “ и във всички лаборатории „ Рамус “.

RotaRun Bulgaria – Пловдив ще се организира на 30.04.2023г. /неделя/ от 11:00 часа на Гребна база – Пловдив.

Регистрацията, спомагателните разяснения и насоки за трасето ще бъдат дадени един час преди началото – в 10:00 часа до Трибуните.

Участието е изцяло гратис, а единственото, което уредниците чакат да донесете с Вас, е положително въодушевление и комфортни обувки.

Разстоянието, което би трябвало да бъде пробягано (провървяно) е 1 обиколка на Гребния канал, а за деца до 7 клас ще има обособен маршрут.

Официални сътрудници на Ротаракт клубовете в Пловдив са съдружие „ BG бъди деен “ Българското съдружие „ Лимфом “, Българския указател за евентуални донори на стволови кафези, УМБАЛ „ Александровска “, лаборатории „ Рамус “, „ Аварийно избавяне Пловдив “ БЧК-Пловдив, МБЧК-Пловдив. Спонсори на събитието са минерална вода „ Бачково “ и XL Athletic Protein.

Повече информация за събитието може да намерите на формалния му уебсайт – https://rotarunbulgaria.com, както и във фб – https://fb.me/e/5TPAo0nwx
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР